Málnaszüret Fesztivál

Egy normális (Covid nélküli) világban ezekben a pillanatokban Székelyvarság apraja és nagyja valamint többszáz kedves vendég Bolygómezőn várná Tamás Ernő polgármester köszöntő beszédét. 

Sajnos, negyven éve előszőr, a Fesztivál elmarad. A 2021-es találkozás reményében adjuk közre a polgármester úr napokban kelt levelét:

 

Tisztelt Székelyvarságiak!

Közeledik augusztus első vasárnapja. Nem hagyhatjuk szó nélkül a Málnaszüret fesztivált, amely az idén a 41. lenne. Szomorú szívvel tapasztaljuk, hogy a kialakult világjárvány miatt nem kerülhet meg szervezésre az általunk és sok idelátogató vendég által is kedvelt népünnepély. 

Minden évben megpróbáltuk bővíteni és színezni a programokat annak érdekében, hogy minden korosztály részese lehessen, és hogy jó érezhesse magát. Ezen változatos programoknak valamint a Székelyvarságiak vendégszeretetének köszönhetően évről évre nőtt az idelátogatók száma.  

Sajnos, megértük azt is, hogy az idei ünnep olyan lesz, amilyen magától lenni tud, hisz az előállt helyzet és jelenlegi előírások tiltják olyan rendezvények szervezését, amelyekben tömegek vesznek részt. 

Amennyiben valakinek magán emberként kedve tartja, hogy felmenjen Bolygómezőbe egy kis majálisra a családja vagy a barátai körében, természetesen megteheti ezt, betartva a tűzvédelmi és a járványtani előírásokat. 

Bízom benne, hogy hamarosan magunk után tudhatjuk a koronavírus által előidézett világjárványt és csak rossz emlékként tudjuk majd felidézni évek múltán.

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

                                                                Tisztelettel: Tamás Ernő, polgármester