Megközelítés

Autóval

Székelyvarság hivatalos megközelítése a 138B aszfaltozott megyei úton történik, ezen balról kerüljük meg a zeteváraljai gyűjtőtavat és 7-8 perc alatt (6,5 km) érjük el a falu kezdetét jelző Székelykaput. Innen további két kilométerre található Küküllőrész, ahonnan már több irányba elágazik az út. Továbbmenve az aszfalton, kb 4,5 km után jutunk el a Központba.

A gyűjtőtóhoz Fenyéd irányából érkezhetünk, Zetevárán keresztül vagy a Libán tetőn át Gyergyószentmiklós irányából. Fenyéd a Székelyudvarhely – Csíkszereda országúton található, az előbbitől 1 km-re.

Magyarországról az Ártánd – Nagyvárad – Marosvásárhely – Szováta – Székelyudvarhely – Varság illetve a Szeged – Arad – Temesvár – Szeben – Medgyes – Segesvár – Székelyudvarhely – Varság útvonalat szokták leginkább használni. Érdemes kipróbálni a Mátészalka – Nagykároly – Zilah – Kolozsvár – Marosvásárhely verziót is, a forgalom jóval kisebb arrafele.

Létezik egy másik megközelítése is Varságnak, egy aránylag rendbetett, kb 20 km-es  fakitermelő úton, mely Korondról indulva Fenyőkúton keresztül ér Küküllőbe.


Autóbusszal

Bérelt autóbusszal az előbbi módon lehet eljutni.

Menetrendszerinti járat Székelyudvarhelyről közlekedik, a buszállomásról indul reggel 6,30-kor (csak hétköznapokon) és délután háromkor, és 72 perc alatt ér célba. Vissza naponta 6,30-kor és 8,30-kor (vasárnap kivételével) és 17,00-kor indul a Központból.

Székelyudvarhelyre eljuthatunk menetrendszerinti autóbusszal Budapestről, Marosvásárhelyről vagy Csíkszeredából, vonattal pedig Segesvárról.


Vonattal

Székelyvarsághoz legközelebb a Segesvár – Székelyudvarhely járat jut, innen pedig autóbusszal tudjuk folytatni utunkat. Szintén vonattal érkezhetünk Marosvásárhelyre vagy Csíkszeredába is, és innen tovább autóbusszal.


Repülővel

A legközelebbi reptér a marosvásárhelyi, ide a Wizzair repül, a következő városokból:  Budapest, Bukarest (Tarom járat), Dortmund, London, München. Innen elérhető repülőtéri transzfer Udvarhelyig, vagy városi járat Marosvásárhelyig.